Χαιρετισμός Προέδρου κ. Χριστοφή

Print Friendly, PDF & Email

Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ακακίου, αγαπητοί φίλοι του Συνδέσμου,

Ακόμα μια σχολική χρονιά έχει αρχίσει και καλούμαστε ως Διοικητικό Συμβούλιο, ν’ αρχίσουμε τις εργασίες μας και την προσφορά μας σε σας τους γονείς αλλά περισσότερο στα παιδιά του Σχολείου μας.

Στόχος μας φέτος είναι να διοργανώνουμε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που να έχουν περισσότερο από άλλες χρονιές, επίκεντρο τα παιδιά μας,. Εκδηλώσεις οι οποίες θα προσθέσουν στους θεσμούς και στις αξίες που διδάσκονται από την οικογένεια και το σχολείο, θεσμούς και αξίες που ο κάθε γονέας θα ήθελε το παιδί του να έχει: σεβασμό προς τον εαυτό του, σε τρίτους αλλά και στο διαφορετικό. Αξιοπρέπεια, ευγένεια προς τους μεγαλύτερους του, εθελοντισμό και συνεργασία, μη ανοχή του κάθε είδους εκφοβισμού.
Οι προσπάθειες μας να εμβαθύνουμε τις αξίες αυτές που αρχικά καλλιεργούνται από την οικογένεια και στη συνέχεια από το σχολείο, θα γίνονται με τρόπο ψυχαγωγικό, με τρόπο που να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον και να μην είναι μετωπικός αλλά βιωματικός.

Στις μέρες μας, τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας άρα και εμείς ως γονείς, όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν και είναι πολύ πιο πολύπλοκα απ’ ότι ήταν πριν μερικά χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε σε σας τους γονείς, τα εφόδια για να τα αντιμετωπίσετε όσο πιο εύκολα γίνεται. Σκοπός των διαλέξεων, τις οποίες θα διοργανώσουμε και φέτος, έχουν στόχο ακριβώς να ενισχύσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Πιστεύουμε όμως πως τίποτα δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε εάν Δ.Σ., δάσκαλοι και γονείς, δεν δουλέψουμε μαζί για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Θεωρούμε πως εμείς έχουμε υποχρέωση ν’ αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας, τα προβλήματα και τις ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν στην σχολική κοινότητα, όμως επιθυμούμε και την δική σας συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα διοργανώνουμε. Θα είμαστε δίπλα σε σας, τα παιδιά και τους δασκάλους μας ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλίσει όσο πιο ομαλά και ευχάριστα γίνεται.

Με εκτίμηση,
Δέσποινα Καραμάνου Χριστοφή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *